OVER

Syndon®is een merknaam van HMG Bedtextiel B.V.
Een familiebedrijf dat al meer dan 25 jaar een begrip is in de textielbranche en een rijk opgebouwde kennis heeft op het gebied van vullingen voor hoofdkussen, dekbedden en zitmeubels.

hmg logo
syndon logo

Door de jaren heen is HMG nationaal en internationaal uitgegroeid tot een betrouwbare en flexibele partner voor vele winkel- en hotelketens, inkooporganisaties, postorderbedrijven, groot- en detailhandel, supermarkten, bouwmarkten, webwinkels etc…

HMG doet er alles aan om grondstoffen, eindproducten en werkzaamheden zo duurzaam mogelijk te maken. Met de aanname van het 3R-programma hebben we besloten om ons concreet in te zetten voor het verminderen van onze impact op het milieu.

DUURZAAMHEID

Syndon® is al heel lang bezig met een nauwkeurige studie van materialen, processen en productietechnieken voor het rationaliseren van het gebruik van energiebronnen, door afval en de uitstoot van vervuilende stoffen significant te verminderen. Deze werkwijze resulteert in een product van hoge kwaliteit, duurzaam en met een constante vermindering van de milieubelasting.

3R PROGRAMMA

Road to Sustainability is het duurzaamheidsprogramma van Syndon® en is in 2019 gelanceerd met de aanname van het 3R-programma. [Recycle/Re-use/Reduce] Met het oog op het vergroten van het bewustzijn en het respect voor het milieu waarin we actief zijn, hebben we besloten om ons concreet in te zetten voor het verminderen van onze impact op het milieu.

De eerste stap in deze richting is onze keuze voor groene energie. Eneco, onze nieuwe energieleverancier, maakt alleen gebruik van hernieuwbare bronnen om aan de energiebehoeften van zijn klanten te voldoen.

Vervolgens hebben we Syndon Fill Eco en Syndon Fill Eco Flogs geïntroduceerd.  Een stof die is samengesteld uit pre-consumer herwonnen Polyester en High Resilience schuim.

In 2020 is Syndon® ook begonnen met het bewuster gebruiken van papier en karton, het analyseren van de zakelijke gewoonten en het zoeken naar alternatieve oplossingen.

Een nieuw managementsysteem heeft ons onder andere in staat gesteld om bepaalde processen te automatiseren en het verbruik van bedrukt papier te verminderen. Voor transport verpakking hebben we daarom gekozen voor gerecycled karton.

Zoals bij alle productie activiteiten heeft ook Syndon® te maken met productie afval. Een groot verschil komt tot stand door de keuze van het type productie en het beheer van de grondstoffen. Syndon® kiest ervoor vullingen in bulk in te kopen en deze vervolgens nagenoeg voor 100% op eigen locatie te verwerken. Op deze manier lukt het om de afvalproductie miniem te houden.

De laatste stappen waren uiteindelijk de aankoop van nieuwe interen transportmiddelen en de optimalisatie van de bewegingen tussen de productie en ons magazijn. Hierdoor hebben wij de vervuiling en de CO2-uitstoot kunnen verminderen.

CERTIFICERING

oeko logo

Oeko-Tex Standard 100 is een test- en certificeringssysteem voor textiel. De standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker.

Hoewel het label dus gericht is op gezondheidsaspecten van het textielproduct, hebben de richtlijnen voor het gebruik van schadelijke stoffen ook raakvlakken met de ecologische dimensie van duurzaamheid.

ECO KERN WAARDEN

Road to Sustainability is het duurzaamheidsprogramma van Syndon®. Recycle, Re-use en Reduce!

Hybride transport

Verantwoorde verpakking

Duurzame productie

Groene stroom

herbruikbaar

Hergebruik materiaal

Minder papier

Minder uitstoot

Eco fabric

Eco grondstoffen